Önvezető autók

Önvezető autók

Önvezető autó hírek I.

2019. március 06. - Vittore.

Összegyűjtöttük az önvezető autók legújabb és legérdekesebb híreit. Íme az összefoglaló, hogy mi történt a piacon az elmúlt időszakban.

Önvezető autók Utah útjain

Salt Lake City szenátusa elfogadta a törvényt, mely engedélyezi az önvezető autók megjelenését a felügyelete alá tartozó utakon. Az ilyen autóknak egyenlőre könnyített engedélyeztetési eljárást is kínálnak, így könnyítve meg a tesztelést. Számos előírást is kidolgoztak, melyet követni kell, amikor egy önvezető autó egy baleset részesevé válik.

Az angol nyelvű cikk itt olvasható el: Legislature approves bill allowing driverless cars on Utah roads

 

A Tesla Autopilot megint többet tud

A Tesla bejelentette az Autopilotjának új dolgait, melyek a Model 3 széria önvezető autóiban is helyet kapnak. A már elkészült fejlesztések között megtalálható, hogy az autó önállóan tud az autópályán vezetni, le tudja előzni a lassabb járműveket, be tud parkolni mind a párhuzamos, mind a merőleges helyekre. Emellett a Tesla autója meg tudja találni a parkolóban bárhol lévő tulajdonosát is.

Az amerikai vállalat bejelentette azokat a fejlesztéseket, melyek még ebben az évben érkeznek, s az Autopilot részévé válnak. Ezek közé tartoznak a közlekedési lámpák jelzéseinek illetve a stop jelek felismerése.

A cikk angolul itt olvasható el: Tesla says ‘Automatic driving on city streets’ including responding to traffic lights/stop signs coming this year

tesla-model-3-onvezeto-auto.jpg

A Tesla Autopilot funkciója számos új elemmel bővül a Model 3 autóban

A Tesla Autopilot már felismeri a stop jeleket

Az Electrek is a stop jelek felismeréséről ír. Az angol nyelvű cikk itt található: Tesla Autopilot now detects stop lines in move to handle intersections

Az Apple 190 embert rúg ki az önvezető autó üzletágából

Az Apple 190 embert bocsát el az önvezető autós üzletágából, ami Project Titan néven fut. Az elbocsátottak közé tartozik 38 menedzser, 33 hardver mérnök, 31 termékfejlesztési mérnök és 22 szoftver mérnök. A kirúgás valószínűleg ahhoz kapcsolható, hogy az elmúlt időszakban gyengébben teljesítettek az iPhone eladások.

Az angol nyelvű cikk itt található: Apple Fires 190 Employees from its Autonomous Cars Division

Ford és Volkswagen: Még mindig nincs megállapodás az önvezető autókról

A Ford és Volkswagen folytatja a tárgyalásokat, mellyel megállapodnának az önvezető autókkal kapcsolatosan. Bár a VW 1,7 milliárd amerikai dollárt tervez befektetni a Ford önvezető üzletágába, mindkét fél egyenlőre a saját ötleteit erőlteti.

Az angol cikk: Ford, VW continue talking; doubt raised that agreement is near on self-driving car pact

A Daimler és a BMW kiterjeszti az együttműködésüket az önvezető autók területén

A Daimler és a BMW tovább bővíti a jelenlegi együttműködésüket, hogy önvezető autókat és a mögöttük lévő technológiát fejlessze ki.

Az angol cikk itt olvasható:

A cikk forrása: Self Driving Cars News

A bejegyzés trackback címe:

https://onvezetoauto.blog.hu/api/trackback/id/tr2014671525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közlekedési balesethez rendőr: mikor kell hívni? 2019.03.08. 01:26:52

Egy közúti közlekedési baleset senkinek sem hiányzik, az senkinek sem jó. De ha már megtörtént a baj, akkor mit kell tenni, hívni kell rendőrt a helyszínre?  A kérdésre a választ két részre szeretném bontani, hiszen el kell különítenünk egymástól az an…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása